Online predavanje "Obitelj i mentalno zdravlje", online predavanje četvrtak 4.4.2024.u 19.30

Nije lako imati dijete s psihičkim poteškoćama. Roditelji se ponekad srame sina ili kćeri koje vode psihijatru ili psihoterapeutu, smatrajući narušeno psihičko stanje djeteta vlastitim propustom u odgoju. Tisuću puta smo čuli pitanja: Jesam li ja kriva? Gdje sam pogriješio? Zašto odjednom ništa ne valja?

Neki roditelji traže uzroke u genima, u partnerovom ponašanju, u djetetovoj „slabosti“ da se nosi sa životom. Pretražuju prošlost kako bi pronašli trenutak kada je „sve pošlo po krivu“, nadajući se da se stvari mogu popraviti i vratiti na staro. Je li zbilja prošlost bila tako dobra? Kako je obitelj izlazila na kraj sa svojim tajnama, međusobnim povredama, napuštanjima?

Psihički poremećaji djece i mladih jesu teret ali su i šansa. Šansa da se obitelj iznova upozna, da bolje razumiju jedni druge, da zacijele stare rane. Na tome putu im treba pomoć terapeuta koji se bavi obiteljskom dinamikom.

O tome kako pomoći obitelji koja ima člana s problemima mentalnog zdravlja pričat će nam psihijatar i sistemski psihoterapeut prof.dr.sc. Zoran Zoričić u četvrtak 4.4.2024.u 19.30 na Fb Live Centra BEA. Koja je povezanost obiteljskog sistema i psihičkih poremećaja pojedinaca poslušajte na predavanju pod nazivom „Obitelj i mentalno zdravlje“.

Online predavanje otvoreno je za sve zainteresirane, a posebno se preporučuje roditeljima te stručnjacima koji rade u odgojno-obrazovnom sustavu.

Dr. Zoričić će primati vaša pitanja u live diskusiji.

Uključite se!

prof.dr.sc.Zoran Zoričić