"Ovisnost kod mladih" online predavanje, prof Ante Bagarić utorak 26.3.2024.

Mladići i djevojke često eksperimentiraju s različitim rizičnim ponašanjima. U adolescenciji postoji povećana potreba za uzbuđenjem ali i za pripadnosti vršnjačkoj skupini što pojedince može gurnuti na put ovisnosti. Dok čašu alkohola na razrednom tulumu ili popušenu cigaretu u školskom wc-u možemo gledati kao na normalna iskustva odrastanja, mladi ponekad prijeđu granicu zabave i postanu ovisni o različitim stimulativnim sredstvima ili ovisničkim ponašanjima.  Zloupotreba alkohola, droga, neumjereno kockanje i klađenje samo su neke od ovisnosti koje mladoj osobi mogu nanijeti veliku štetu. U novije vrijeme tu je i ovisnost o igranju kompjuterskih igrica (gaming disorder), koja također mogu osobu dovesti do potpune disfunkcionalnosti.

Kako se snaći u izazovima današnjeg društva i pronaći ravnotežu između zabave i sigurnosti objasnit će nam prof.dr.sc.i psihoterapeut Ante Bagarić, specijalist za ovisnosti. U utorak 26.3.2024. u 20 h održat će predavanje na temu "Ovisnost kod mladih", kroz koje će predstaviti najčešće oblike ovisnosti, istaknuti rizične faktore kod mladih za razvijanje ovisnosti te ukazati na načine pomoći i liječenja.

Predavanje je preporučeno osobama s problemima ovisnosti ali i članovima njihovih obitelji te stručnjacima koji rade s djecom i mladima.

Imate li pitanja za profesora Bagarića, možete ih već sada napisati u komentare ili u Inbox, ili se uživo sa pitanjima javiti tijekom predavanja na FB live Centra BEA.

Dobro nam došli!

prof.dr.sc.Ante Bagarić, psihijatar i psihoterapeut