Poremećaji hranjenja kod adolescenata, online predavanje četvrtak 14.3.2024.u 20 h

Jeste li se ikada zapitali zašto se većina poremećaja hranjenja javlja u ranoj životnoj dobi? Anoreksija i bulimija se najčešće dijagnosticiraju u između 12 i 25 godine života, tijekom rane, srednje ili kasne adolescencije. Poremećaj prejedanja tipično se javlja nešto kasnije no mnogi oboljeli već u adolescenciji prepoznaju simptome prejedanja s kojima će se boriti tijekom odraslog života.

Koje su to promjene koje zahvaćaju mlade osobe čineći ih posebno ranjivima za razvoj poremećaja hranjenja? Tjelesne promjene u pubertetu za neke djevojčice i dječake mogu biti okidač za formiranje loše slike o sebi, a hormonalna bura zajedno s brojnim psiho-socijalnim promjenama dodatno opterećuje krhki osjećaj identiteta.

U adolescentnim godinama mladi žele biti prihvaćeni od vršnjaka, češće započinju dijetne režime ili programe vježbanja, te pridaju veliku važnost "savršenom izgledu". Zašto je tome tako, poslušajte u  predavanju "Poremećaji hranjenja kod adolescenata" mag.soc.paed.Cvite Vasilj Studak koje će se održati u četvrtak 14.3.u 20h na Fb live Centra BEA.

Možete sudjelovati svojim pitanjima i komentarima. Predavačica je psihoterapeutkinja iskusna u radu s oboljelima od poremećaja hranjenja.

Dobro nam došli 

 

psihoterapeutkinja i soc.pedagoginja 

Cvita Vasilj Studak