#edrecovery - iskustva oporavka na TikToku, online predavanje utorak 13.2.2024.u 20h

Svakodnevno koristimo društvene mreže, satima gledamo videa i tuđa iskustva. Djevojke i mladići oboljeli od poremećaja hranjenja upravo u tim sadržajima često traže inspiraciju za vlastiti oporavak. Ponekad slijedeći druge na njihovom putu ozdavljenja osnažujemo i sebe. Postoje li u stotinama, tisućama videa koji govore o oporavku od poremećaja hranjenja ikakve zajedničke točke, ili je to skup nespojivih, individualnih iskustava? Koje su poruke koje djevojke i mladići na putu oporavka šalju u svijet društvenih mreža? Je li u videima #edrecovery naglasak na ustrajnosti, nadi, tjelesnom oporavku ili nečem drugom?

Upravo o ovim temama govori naše iduće predavanje koje će se održati u utorak 13.2.u 20 h pod naslovom "#edrecovery - iskustva oporavka na TikToku". Mag.act.soc. Monika Barić predstavit će nam ovu zanimljivu perspektivu na oporavak kroz oči korisnika društvenih mreža temeljenu na rezultatima kvalitativnog istraživanja. Istraživanje je provedeno u sklopu diplomskog rada i analize iskustva procesa oporavka od poremećaja hranjenja mladih korisnika društvene mreže Tik Tok. 

Uključite se u Live predavanje na FB Centra BEA i svojim komentarima i iskustvima obogatite predavanje.

Jesu li vam tuđa iskustva oporavka pomogla ili odmogla? Koje sadržaje ili osobe najviše volite pratiti?

Jeste li ikada sami poželjeli svoje iskustvo borbe s poremećajem podijeliti s drugima?

Kako su na vas utjecali komentari znanaca i nepoznatih ljudi na društvenim mrežama?

Hvala vam unaprijed na komentarima i pitanjima koje možete već sada postaviti ispod objava na Instagramu i Fb Centra BEA, vidimo se u utorak na predavanju :)

Mag.act.soc. Monika Barić