Online predavanje "Stigmatizacija osoba s mentalnim poremećajima" utorak 21.11.u 20h

Pozivamo vas na predavanje "Stigmatizacija osoba s mentalnim poremećajima"  koje će se održati u utorak 21.11.2023 u 20 h na FB live Centra BEA. 

Predavačica je Brigita Dielacher, savjetodavna terapeutkinja pokretom i plesom, koja će nam govoriti o preprekama na koje nailaze osobe koje imaju poteškoće mentalnog zdravlja.

Okolina često smatra da je dovoljno samo se "trgnuti" i  odlučiti da od danas više neću biti depresivan, anksiozan, kako ću početi jesti ili ću se prestati prejedati. Osoba koja sama nije iskusila slične duševne patnje možda ne shvaća kako psihičke smetnje nisu stvar "slabosti volje" već je riječ o unutrašnjim stanjima koji se mogu ublažiti ili promijeniti dugotrajnom terapijom.

Posebno je bolno kada osoba sama sebe stigmatizira, te vlastite poteškoće ne shvaća ozbiljno ili se posramljuje jer ne uspijeva voljom "savladati" anksioznost, depresiju, poremećaj hranjenja ili bilo koji drugi poremećaj. Prihvaćanje da je u redu potražiti pomoć te da svatko ima pravo biti ljudsko biće sa snagama i slabostima prvi je korak prema oporavku.

Uključite se u diskusiju o ovom složenom procesu borbe protiv stigmatiziranja mentalnih poteškoća na Fb live Centra BEA.

Dobro nam došli!  

savjetodavna terapeutkinja Brigita Dielacher