On line predavanje dr.Hrvoje Handl, utorak 19.9.u 20 h; Boluju li muškarci od poremećaja hranjenja?

Boluju li muškarci od poremećaja hranjenja? pita se ugledni psihijatar i psihoanalitičar dr.Hrvoje Handl otvarajući još jednu tabu temu vezanu uz odnos prema hrani i tijelu.

Poremećaji hranjenja su često doživljeni kao "ženski poremećaj" što nepravedno isključuje dječake i mladiće koji se bore s opsesivnim odnosom prema hrani, pretjeranim vježbanjem ili nezdravim navikama hranjenja poput gladovanja, prejedanja ili povraćanja. Prikazi savršeno mišićavih tijela prisutni na društvenim mrežama dodatno pojačavaju pritisak prema idealnom izgledu mladića. Dječaci i mladići koji se bave sportom posebno su izloženi zahtjevima okoline u postizanju određene tjelesne težine ili definicije, pri čemu je ključna uloga sportskog trenera. 

Ovo predavanje je namijenjeno osobama u riziku i samim oboljelima, ali i sportskim trenerima, roditeljima i bližnjima dječaka i mladića, kao i nastavnicima koji rade s djecom i adolescentima.

Sudjelujte u predavanju uživo koje će se prenositi online na FB live Centra BEA u utorak 19.9.2023.u 20 h.

Tada možete postaviti pitanje dr.Handlu, ili komentirati temu, te podijeliti vlastito iskustvo.

Predavanje će naknadno biti dostupno na You tube kanalu Centra BEA.

Dobro nam došli!

Ukoliko vas zanima više o temi poremećaja hranjenja kod muškaraca, pozivamo vas na kongres Men have it too, a održava se 19-22.10.2023.u Klinici za psihijatriju Sveti Ivan u Zagrebu. Više pogledajte na poveznici https://web.penta-pco.com/men-have-it-too/

dr.Hrvoje Handl, voditelj Dnevne bolnice za poremećaje prehrane

Klinika za psihijatriju Sveti Ivan, Jankomir/ Zagreb