Online predavanje "Što je anksiozno-depresivni poremećaj?", dr.Maja Šeparović Lisak, utorak 21.3.u 20h

Pozivamo vas na predavanje "Što je anksiozno-depresivni poremećaj?" koje će održati psihijatrica i psihoterapeutkinja Maja Šeparović Lisak, u utorak 21.3.u 20h na Fb Centra BEA.

Mješoviti anksiozno-depresivni poremećaj kombinira značajke tjeskobe i depresivnosti, što znači da se osoba osjeća napeto i zabrinuto te pati od iracionalnih briga, koje u značajnoj mjeri utječu na kvalitetu svakodnevnog života. Oboljela osoba se često osjeća bespomoćno, pati od krivnje, psihičke nelagode i sniženog raspoloženja.

Okolina osobu ponekad doživljava preosjetljivom i bezrazložno zabrinutom, dajući savjete "samo se trgni" ili "prestani plakati za svaku sitnicu", što dodatno povređuje osobu.

Anksioznost i depresija se mogu pojavljivati kao zasebni poremećaji, sa odvojenom, ponekad oprečnom kliničkom slikom: anksiozne osobe mogu biti hiperaktivne i napete, čak radoholičari, dok su depresivne osobe pasivne i bezvoljne, te prividno odustaju od života. Ukoliko se radi o mješovitom poremećaju, osoba može izmjenjivati anksiozne napade sa depresivnim simptomima. Stoga je liječenje složeno a najčešće se provodi psihoterapija uz psihofarmake.

Želite li postaviti pitanja dr.Šeparović Lisak, uključite se u predavanje uživo.

Snimljeno predavanje će biti dostupno na Youtube kanalu Centra BEA.

Dobro nam došli!

dr.Maja Šeparović-Lisak