Besplatni probni sat mindfulness programa, online, petak 13.1.u 18 h

Sudjelujte na besplatnom probnom satu mindfulness programa „Pokreni blagost“!

Kako biste se upoznali s online programom Pokreni blagost, imat ćete priliku u petak 13.01.2023. od 18 do 19 h isprobati jedan ogledni, besplatni sat programa, također preko zoom platforme. Voditeljica mag.soc.paed. Ivana Kurtov predstavit će vam programa u kojem se obrađuje važna tema „Suosjećanje prema tijelu i emocijama“. Uz nježno vodstvo voditeljice, istražit ćete kako tijelo može osjetiti suosjećanje na razini živčanog sustava kroz govor tijela, ne samo riječi.  

Riječima same voditeljice mag.soc.paed. Ivane Kurtov:

Podsjećam da je 8-tjedni online program Pokreni Blagost namijenjen svima koji nose iskustvo poteškoća u odnosu na tijelo. To bi značilo da smo strogi prema tijelu, provodimo učestale restrikcije i dijete u okviru kažnjavanja tijela, iscrpljujemo se radom i kompulzivnim vježbanjem, osjećamo mržnju i gađenje prema tijelu te se ne možemo povezati s tjelesnim potrebama.

Istraživanja pokazuju da mindfulness prakse usredotočene na suosjećanje pozitivno utječu na smanjenje anksioznosti tijekom jedenja i olakšavaju reguliranje i prihvaćanje osjećaja u vezi tijela. Isto tako pomaže u povezivanju i osjećanju potreba tijela (fiziološki znakovi gladi i sitosti, osjećaji, umor,…)

Drugi skup Istraživanja utjecaja joge na odnos s tijelom (uključeno s poremećajima hranjenja) pokazuju da prakse joge omogućavaju direktno iskustvo tijela. Osobe povećavaju svjesnost o osjećajima u vezi tijela što pokazuje smanjenje u prejedanjima i nezdravoj preokupaciji hranom i tijelom.

Veselim se što ti uz iskustvo rada s poremećajima hranjenja mogu i kao yoga i mindfulness učiteljica ponuditi znanstveno dokazane prakse u stvaranju zdravijeg odnosa s tijelom.

Pridruži mi se na besplatnom satu programa Pokreni Blagost: Mindfulness & Yoga intervencije na putu prema zdravijem odnosu s tijelom i upoznaj se s načinom vođenja!

 

Za prijave na besplatni ogledni sat, kliknite na link Evo i link: Besplatni probni sat programa Pokreni Blagost - Mindfulness & Yoga intervencije prema zdravijem odnosu s tijelom

Image by Gerd Altmann from Pixabay