Detoks dijeta- moja prva (pogrešna) novogodišnja odluka? - Fb live predavanje utorak 6.1.u 18h

Pozivamo vas na online predavanje pod nazivom "Detoks dijeta- moja prva (pogrešna) novogodišnja odluka?" koje će u četvrtak 6.siječnja 2022.u 18h održati mag.nutr.Jelena Zubić na fb stranici Centra BEA.

Nova godina nosi sa sobom nadu u ljepši život koji se ponekad povezuje s izgledom. Novogodišnje odluke često se baziraju na mitu o čarobnom utjecaju koji će mršavljenje imati na naš život. ˝Ako smršavim, i moj će se život srediti, bit ću uspješnija, drugi će me više cijeniti", misli su koje vode do iduće trendovske dijete. Jedna od popularnih dijeta je detoks dijeta, koja se reklamira kao nužna nakon blagdana. Kao da se moramo iskupiti odnosno očistiti od tzv. loše hrane ili pak prevelike količine hrane koju smo konzumirali za vrijeme blagdana. Treba li uopće postojati grižnja savjesti nakon konzumiranja određene hrane? Zašto se ona javlja i kako se nositi s pritiskom okoline i društvenih mreža, koji nas potiču na dijete prije i nakon blagdana.

U predavanju će nam nutricionistica Jelena Zubić govoriti o trendovima u društvu - posebice o dijetnoj kulturi i kako se oduprijeti pritisku da se nakon blagdana obavezno "ide na dijetu".

Uz Centar BEA, mag.nutr.Jelena Zubić surađuje i sa udrugom Snaga u meni, koja djeluje u Istarskoj županiji.

Uključite se na fb predavanje uživo putem svojih komentara i pitanja. Dobro nam došli!