Online predavanje "Prokrastinacija- ili zašto odgađamo obaveze?", četvrtak 22.4.u 18 h

Pozivamo vas na online predavanje "Prokrastinacija ili zašto odgađamo obaveze?" koje će se održati u četvrtak 22.4.u 18 h na fb Centra BEA.

Predavačica je psihologinja mr.sc.Ena Uzelac, asistentica na Katedri za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, koja će na jednostavan i razumljiv način predstaviti koncept prokrastinacije.

Čini li vam se da odgađate važnu obvezu i ne uspijevate se prisiliti na učenje, polaganje ispita, odlazak zubaru, veliko čišćenje ili slanje molbe za posao, moguće je da ste se upleli u zamku prokrastinacije.

Što se zadatak više odgađa, on izgleda teži i osoba se osjeća sve manje sposobnom suočiti se s njime. Često izmišljamo izgovore i obavljamo druge "hitne" stvari, a zapravo bojkotiramo sami sebe i odgađamo taj jedan, za nas bitni posao. Kako vrijeme odmiče, počinjemo sumnjati u vlastite sposobnosti, okrivljujemo sebe i druge, nalazeći opravdanja za neizvršavanje zadatka.

Bilo da je riječ o početku bavljenju sportom, pisanju diplomskog rada, izlasku s nekom osobom ili poslovnom razgovoru, nekako nam se čini da nikad nije pravo vrijeme za to.

 

Kako pomoći sebi u savladavanju prokrastinacije, poslušajte na predavanju mr.sc.Uzelac.

Sudjelovanje je besplatno, te vas pozivamo da svojim pitanjima i komentarima obogatite naše predavanje.

Dobro nam došli!