Live FB diskusija "Kako biti zdrav- što je to normalan odnos prema hrani i tijelu?" petak 26.2.u 20 h

Poslušajte predavanje "Kako biti zdrav- što je to normalan odnos prema hrani i tijelu?" koje će se održati na Live FB Centra BEA u petak 26.2.u 20 h.

Na našim stranicama obično govorimo o rizičnim ponašanjima, opasnostima drastičnih dijeta i  simptomima koji upućuju na poremećen odnos prema hrani i tijelu. No, što je zapravo normalan odnos prema hrani i tijelu? Je li riječ o savršenom skladu brige o sebi, uravnotežene raznovrsne prehrane i pravilno raspoređenih zdravih obroka? Je li normalan odnos prema vlastitome tijelu jedino apsolutno prihvaćanje i ljubav prema sebi u svakom trenutku?

U našem radu često čujemo pitanja o tome je li svaka briga o kvaliteti namirnica ujedno i ortoreksija, te kada pažnja prema količini hrane u obroku prerasta u anoreksiju. Također, neki strahuju da ukoliko ponekad pretjeraju s jelom zapravo razvijaju kompulzivno prejedanje.

Zanima li vas kako prepoznati tanku crtu koja dijeli normalno od patološkog, dođite u petak navečer na naš mali okrugli stol.

Stručnjaci iz tima Centra BEA govorit će o navedenim temama :

psihologinja psihoterapeutkinja RT (ECP) Nikolina Essert, psihologinja Ivana Kober Vrbat, pedagoginja i psihoterapeutkinja Tončica Šiškov, psihologinja Martina Štrk,  nutricionistica Maja Žanko te sociologinja i psihoterapeutkinja (EAP) Jelena Balabanić Mavrović.

 

Uključite se u raspravu svojim pitanjima i komentarima.

Dobro nam došli!