Održan simpozij i radionica KBT-E multistep: Novi pristup liječenju svih poremećaja hranjenja

Održan simpozij i radionica KBT-E multistep: Novi pristup liječenju svih poremećaja hranjenja u organizaciji Centra BEA i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr.Andrija Štampar", Mirogojska 16, Zagreb 26.i 27.veljače 2015. Glavni govornik bio je dr.Riccardo Dalle Grave - svjetski stručnjak u liječenju poremećaja hranjenja, autor knjiga i brojnih članaka i ravnatelj Odjela za poremećaje hranjenja i poremećaje težine u bolnici Villa Garda. Dr.Dalle Grave hrvatskoj javnosti predstavio je svoju metodu rada s oboljelima od poremećaja hranjenja, koja je prema posljednjim istraživanjima najučinkovitija metoda u liječenju ovih teških i po život opasnih poremećaja. Procjena uspješnosti KBT-E multistep u liječenju adolescenata je oko 80%, dok se za odrasle očekuje oko 40% potpunog oporavka ( dvije trećine odraslih pacijenata koji završavaju KBT-E tretman zadovoljavaju kriterije oporavka).

    

Prisutni su izrazili veliko zadovoljstvo sadržajima koje je predstavio dr.Dalle Grave, kao i interes za daljom edukacijom u KBT-E  multistep.

U uvodnom dijelu simpozija, predavali su i prof.dr.sc.Alessandra Pokrajac Bulian ( Uvod u KBT-E ), doc.dr.sc.Darko Marčinko ( Predstavljanje rada Zavoda za personologiju i poremećaje hranjenja) i dr.med.Sanda Franić (Liječenje poremećaja hranjenja u bolnici RASP, Oslo). http://dalle-grave.centarbea.hr/ 

SUDIONICIMA SU MAILOM POSLANE PREZENTACIJE. UKOLIKO IH NISTE DOBILI, MOLIMO JAVITE SE NA info@centarbea.hr

Istraživanja dr.Dalle Gravea pročitajte u Stručnom kutku na internet stranici Centra BEA.