Online predavanje "Rizik za razvoj poremećaja hranjenja kod LGBT populacije" subota 7.11. u 11 h

Pozivamo Vas na besplatno online predavanje kliničke psihologinje iz Klinike za psihijatriju Vrapče Ive Žegure koja se u svojoj bogatoj kliničkoj karijeri posebno posvetila radu s pripadnicima seksualnih i rodnih manjina. Psihologinja Iva Žegura održat će u subotu 7.11. u 11 sati predavanje na temu „Rizik za razvoj poremećaja hranjenja kod LGBT populacije“ u kojoj će se osvrnuti na raznolike mehanizme u podlozi ove povezanosti. Naime, iako malobrojna, dosad provedena istraživanja na adolescentima koji pripadaju seksualnim i rodnim manjinama ukazuju na povezanost između seksualne orijentacije i rodnog identiteta s patologijom povezanom s hranjenjem. Iz ovog je razloga važno razmotriti kako manjinski stres utječe na razvoj poremećaja hranjenja kod LGBT osoba.

Pozivamo stoga i stručnjake iz područja mentalnog zdravlja da se pridruže predavanju te se educiraju o važnosti prepoznavanja problema povezanih s hranjenjem i slike o vlastitome tijelu te njihova utjecaja na LGBT populaciju koji stvara rizik za negativne ishode po mentalno zdravlje i zdravlje općenito.

Predavanje će biti bodovano od strane Hrvatske psihološke komore. Prijava je obavezna i izvršava se na mail: beacentar@gmail.com 

Broj mjesta je ograničen, a predavanje će biti snimano, ali će identitet osoba koje pohađaju predavanje ostati zaštićen.

Dan ranije će oni čija je prijava ušla u dozvoljenu kvotu sudionika dobiti link za zoom preko kojeg će se predavanje odvijati.