Predavanje "Ovo je moja sudbina- kognitivne distorzije i druge priče", subota 7.12.u 11 h

Pozivamo vas na predavanje "Ovo je moja sudbina- kognitivne distorzije i druge priče"  koje će u subotu 7.12. 2019.održati dr.sc. Maja Batista, psihologinja i  KBT praktičarka. Predavanje će trajati od 11 do 13 h u Centru BEA, na adresi Ilica 106a. Ulaz je slobodan uz obaveznu raniju prijavu mailom na info@centarbea.hr

Netko je jednom rekao: upoznaj svoje automatske misli i reći ću ti tko si. Svi imamo unutarnji glas koji nam tumači život i nudi nam lažna objašnjenja za stvari koje nam se događaju. Pomislite li da je život gotov radi jedne loše ocjene, uvredljivog komentara ili ljubavnog neuspjeha, možda biste trebali upoznati svijet kognitivnih distorzija, ili pogrešaka u mišljenju. Postoji niz tipova automatskih misli koje iskrivljavaju svijet oko nas i čine nas nesretnima. Ukoliko u svojoj glavi često čujete: "past ću na ovom ispitu, nema mi pomoći" ili "moje prijateljice su sve ljepše od mene" , ili "ovo je predobro da bi bilo istinito, sigurno me čeka razočaranje", saznajte više o tipovima automatskih misli koje vas sprečavaju da živite spontan, kvalitetan život. Ova vrsta mentalnih filtera češće je prisutna kod osoba koje pate od depresije ili anksioznosti, pa ih je korisno upoznati i oduzeti im magičnu moć tumača realnosti. Znamo li da čovjek dnevno "proizvede" oko 60 000 misli, dobro je misliti o svijetu i sebi na istinit, koristan ili blagotvoran način.

Rast počinje kada se pojedinci suoče s problemima, bore se kako bi ih savladali i kroz tu borbu razviju nove aspekte svojih vještina, sposobnosti, pogleda na život.

Carl Rogers

 

Učenje je otkrivanje mogućega. Upotrebljavamo najviše svoje energije za autodestruktivne igre, za igre samo-zaštite. Sebe štitimo od rasta upravo u trenutku kada se pojavi nešto neugodno, nešto bolno. Upravo u tom trenu mi postajemo fobični, bježimo, prestajemo osjećati. Neurotska patnja je zamišljena patnja, patnja u fantaziji.

Frederick Salomon Perls

 

Promijeni svoje misli i promijenit ćeš svoj svijet.

Norman Vincent Peale