Hormonalne promjene u zreloj dobi žene i odnos prema tijelu - predavanje, subota 23.11. u 11 h

Pozivamo vas na predavanje "Hormonalne promjene u zreloj dobi žene i odnos prema tijelu" koje će održati dr.sc.Ivana Pentz, specijalistica ginekologije i opstetricije, subspecijalist humane reprodukcije . Besplatno predavanje će se održati u subotu 23.11.od 11 do 13 h u Centru BEA, Ilica 106a, Zagreb, i namijenjeno je ženama zrele dobi ( 40+) koje žele saznati kakv utjecaj hormonalne promjene imaju na njihov odnos prema hrani.

Promjene u metabolizmu zrelih žena mogu biti povezane s debljanjem, emocionalnom ranjivošću i povećanom potrebom za slatkom hranom. Također, s godinama dolazi do prirodnih promjena u sastavu i izgledu ženskog tijela, koje dodatno mogu opteretiti osobe sa postojećim neuravnoteženim načinom prehrane. U zreloj dobi je također moguć razvoj različitih teškoća u odnosu prema hrani, poput kompulzivnog prejedanja, ortoreksije (nezdravom opsjednutosti zdravom prehranom)  te anoreksije i bulimije.

Na predavanju možete sudjelovati u diskusiji s dr.Pentz, te saznati odgovore na pitanja vezana uz nadomjesnu hormonsku terapiju, preporučene dodatke prehrani, izazove seksualnog života u zreloj dobi, i svemu drugome što vas zanima.

Sudjelovanje na predavanju je slobodno, uz obaveznu raniju najavu mailom na info@centarbea.hr