Predavanje Toni Mažuranić: Moja priča o oporavku, subota 13.5.u 11 h

Pozivamo vas na predavanje "Moja priča o oporavku" mlade slikarice Toni Mažuranić koje će se održati u subotu 13.svibnja od 11 do 13 h u Centru BEA, Ribnjak 38. Toni će predstaviti svoje iskustvo oporavka od anoreksije i bulimije. 

Toni Mažuranić rođena je u Zagrebu 1988. Od svoje 13. do 23. godine života živjela je u Americi gdje je ujedno i završila slikarstvo na likovnoj akademiji u Clevelandu. Kroz svoje umjetničke radove Toni je već godinama posvećena temama ženske ljepote, poremećaja hranjena, i utjecaja medija na žene danas. Interes za baš te teme dolazi iz njenog osobnog iskustva. U srednjoj školi Toni se borila sa bulimijom i anoreksijom. I dugi niz godina borila se s tragovima tih poremečaja. No njena borba ju je inspirirala da radi umjetnička djela koja promoviraju pozitivan odnos prema vlastitom tijelu i koja preispituju današnje standarde ženske ljepote  www.tonimazuranic.com   . Toni je također organizirala tribinu o standardima ženske ljepote i utjecaju medija, te je držala predavanje na istu temu na Riječkom Interdisciplinarnom Kongresu. Na svom predavanju u Centru BEA Toni će po prvi puta podijeliti detalje svog iskustva i njen put prema oporavku.

“...To je nekako krenulo jako nevino, samo kao neki “emergency” u slučaju da pojedem previše...U slučaju da izgubim kontrolu...No ubrzo sam kompletno izgubila kontrolu, i to što je krenulo kao nešto za “ponekad” je u potpunosti preuzelo kontrolu nadamnom i mojim životom...”

“...Nisam bila svijesna što si radim...Ali sjećam se da sam bila toliko opterećena hranom da mi je počela uništavati društveni život. No makar je moj društven život patio, rezultati su bili vidljivi. Izgladnjivanje, pa eksteremno prejedanje i povraćanje postalo je redovito. To je bila sredina prvog srednje...”

 Dolazak na predavanje je besplatan, uz obaveznu raniju prijavu na info@centarbea.hr