Predavanje za roditelje i stručnjake metoda New Maudsley subota 22.4.

Pozivamo vas na predavanje o metodi New Maudsley o komunikaciji s osobama oboljelima od poremećaja hranjenja koja će se održati u subotu 22.travnja od 11 do 13 h u Centru BEA, Ribnjak 38.  Predavanje je namijenjeno roditeljima maloljetne i punoljetne djece oboljele od anoreksije, bulimije i nespecifičnih poremećaja hranjenja (kompulzivno prejedanje) ali i stručnjacima koji rade s djecom i mladima ( nastavnici, stručni suradnici, liječnici, psiholozi, psihijatri, psihoterapeuti, socijalni pedagozi, nutricionisti, treneri itd).

Više o metodi New Maudsley pročitajte na http://www.centarbea.hr/prof-Treasure-New-Maudsley

Na predavanju ćemo se koristiti video materijalom koji govori o tome kako se nositi s izazovom zajedničkih obroka u obitelji sa članom oboljelim od poremećaja hranjenja.

Predavačice  su Tončica Šiškov, prof.ped., psihoterapeut pokretom i plesom, NLP majstor-praktičar i mr.sc.Jelena Balabanić Mavrović, relitetni psihoterapeut.

Obavezna je prethodna prijava mailom na info@centarbea.hr  U mailu vas molimo da naznačite jeste li roditelj ili stručnjak. 

"Ono što se događa u tvojoj glavi je zaista teško drugima za shvatiti. Oni jednostavno ne razumiju strah, krivnju, odbojnost prema samome sebi. To je drugima tako nezamislivo. Oni ( moji roditelji) nisu bili svjesni osjećaja iza mog poremećaja. Za njih se u početku sve vrtjelo oko hrane - oko toga da me natjeraju da jedem više i da zadržim što više hrane u sebi. Zatim su počeli shvaćati da je u pitanju puno više toga - osjetljivost, potisnuti osjećaji, tip osobnosti, samopouzdanje, razumijevanje društvenih odnosa etc. Njihovo se ponašanje prema meni drastično promijenilo." (str.7, Treasure J.i sur, 2007)