Ana Katarine Sansević - Gladno srce: kriza kao pokretač životnih promjena

SUBOTA U CENTRU BEA: Pozivamo vas na predavanje Ane Katarine Sansević, tjelesno orijentiranog psihoterapeuta, u subotu 19.12.2015.s početkom u 11 h pod nazivom "Gladno srce: kriza kao pokretač životnih promjena". Predavanje će se održati u Centru BEA, Ribnjak 38.

Ana Katarina Sansević: U našim životima često postoje krizni trenuci, ili čak duga razdoblja, u kojima gubimo motivaciju i volju za životom. U kojima gubimo vjeru da život može biti radostan. Čini nam se da smo stjerani u mračni kut iz kojeg nema izlaza. Gubimo kompas svog života. Ne znamo se više nositi sa životom i događajima oko nas, a osjećaji u nama su u priličnom kaosu. Na mjesto radosti, optimizma i sreće dolaze očaj, bol, strah, tuga, bespomoćnost, depresija.  Ako kriza dovoljno dugo traje, dolazi do točke kada postaje neizdrživa. I tada se, svjesno ili nesvjesno, odlučujemo na promjenu. Htjeli mi ili ne, da bi izašli iz krize, nešto moramo promijeniti. Ako ne ide po starom, moramo naći neki drugi, novi način da živimo svoj život.

                                   

I tako, upravo krize, postaju pokretači naših životnih promjena. Svaka kriza je početak procesa promjene. Procesa koji traje i kojem treba dati vremena. Procesa na čijem putu padamo i dižemo se. Procesa u kojem učimo biti strpljivi sa sobom.  Procesa u kojem učimo ljubav prema sebi. Procesa koji nema svoj konačni kraj. Koji samo ima potencijal da naš život transformira u puno ljepše mjesto za vlastito postojanje.Zašto se javljaju životne krize? Koji je njihov dublji smisao? Što nam pokušavaju reći? Postoji li izlaz iz njih? Kako prihvatiti krizu i proces promjene? Kako se konstruktivno nositi s problemima s kojima se tada suočavamo? Koji je neostvareni životni potencijal iza naših kriza?

Ovo su samo neka pitanja na koja ćemo pokušati zajedno saznati odgovore!

Ulaz na predavanje Ane Katarine Sansević "Gladno srce: kriza kao pokretać životnih promjena" je slobodan, uz obaveznu prijavu mailom na info@centarbea.hr