Mindfulness-yoga grupni program online

Pozivamo vas na novu online grupu u Centru BEA pod nazivom Mindfulness-yoga grupni program – Pokreni Blagost.

Ova grupa kreće u srijedu 11.1.2023, a trajat će od 19 do 20 h. Voditeljica je mag.soc.paed i certificirana Mindfulness i Yoga učiteljica te edukantica geštalt psihoterapije Ivana Kurtov.

Grupni online Mindfulness - Yoga program podrške je namijenjen za osobe koje prolaze kroz iskustvo poremećaja hranjenja ili osjećaju izrazito nezadovoljstvo svojim oblikom tijela te pokazuju takvo nezadovoljstvo kroz zanemarivanje potreba svoga tijela, bilo kroz smanjen unos hrane ili kroz pretjerano hranjenja (napadi prejedanja).

Osjećaš li da je došlo vrijeme da ovaj put stvarno kreneš blaže prema tijelu? Da uz podršku i stručno znanje to postane praksa, a ne samo želja? Na početku nove 2023. godine imaš priliku započeti drugačiji odnos prema tijelu, postaviti temelje za zdravlje i blagost. Blagost nije samo želja, već skup znanja i praksi koje te uče kako biti blag prema sebi. Uče te kako dopustiti i procesuirati kroz tijelo emocije koje te koče na tom putu.

Ova grupa je za tebe ako primjećuješ da emocije učestalo i nezdravo utječu na tvoje hranjenje, ako se osjećaš nepovezano s tijelom i teško osluškuješ vlastite potrebe i osjećaje. Također ako se događa da poistovjećuješ vlastitu vrijednost s oblikom tijela, snagom tijela i težinom tijela. U grupni program su dobrodošli i oni koji žele raditi na osvještavanju tijela i zadovoljavanju potreba na zdravi način, iako nemaju dijagnosticiran poremećaj hranjenja.

Grupe su bazirane na principima znanstveno dokazane prakse svjesnosti i suosjećanja (Mindfulness) te blage tjelesne prakse (Yoga). Obje prakse su osmišljene s posebnom pažnjom u svrhu očuvanja mentalnog zdravlja. Uz ove dvije discipline važan dio grupnog rada je dijeljenje iskustava i emocija.

Kroz 8 tjedana obrađivati ćemo sljedeće:

 • Kako se povezati s potrebama u tijelu (emocionalnim i fizičkim) i kako im odgovoriti
 • Osvještavanje emocija u tijelu i kako ih regulirati tehnikama mindfulnessa
 • Prakse suosjećanje prema emocijama koje su izazovne
 • Prakse prihvaćanja osjećaja prema tijelu
 • Svjesnost i suosjećanje prema pokretu i ograničenjima tijela
 • Uspostavljanje zdravog samopouzdanja s oblikom tijela i njegovim potrebama

Ovo su tematske cjeline programa:

 1. tjedan: Uvod u odnos s tijelom
 2. tjedan: Upoznaj svoje automatske reakcije na emocije
 3. tjedan: Prihvaćam ono što je tu sa mnom
 4. tjedan: Kontakt, prihvaćanje, otpuštanje, rast
 5. tjedan: Sloboda od kontrole neugodnih osjećaja
 6. tjedan: Razumijevanje šire slike (self kao kontekst)
 7. tjedan: Prakse suosjećanja
 8. tjedan: Podržavanje tijela u rastanku

Ovo su neke od povratnih informacija na protekli ciklus programa:

„Ono što nosim sa sobom je znanje koje ću nastaviti koristiti svakodnevno kako bi bila blaža prema sebi.“

„Naučila sam da je u redu stati i odmoriti. Sve mi je lakše nositi se s ograničenjima i nesavršenostima svog tijela.“

„Novo iskustvo mi je da se na kraju mogu opustiti s tijelom, dok sam ga na početku kažnjavala i osjećala ljutnju prema tijelu.“

„Zanimljivo mi je bilo promatrati promjenu da umjesto bijega ostanem i osjećam. To je isto tako jako teško bez podrške.“

„Teško je, ali i moguće biti prema tijelu blaža, ne tako stroga uvijek.“

Prijave se vrše mailom na info@centarbea.hr  gdje možete dobiti i dodatne informacije o grupi. Polaznici koji nisu prošli besplatni ulazni razgovor s psihologinjom Centra BEA obavezni su ispuniti upitnik, te će im nakon toga biti odobren ulazak u grupu. Članice/članovi grupe trebaju biti punoljetni. 

Ciklus od 8 susreta košta 70 EUR  (514,82 kn) koje nakon dogovora o ulasku u grupu treba uplatiti na račun Centra BEA  HR9424020061100631146  Erste Banka.

Upisati model HR00 poziv na broj 05-2023, opis plaćanja: Grupa mindfulness

Broj sudionika: minimalan 5, maksimalan 12

Prije ulaska u grupu, potrebne su kratke online konzultacije s voditeljicom grupe.

Način rada:   Online, Zoom platforma

O voditeljici Mindfulness-yoga grupnog programa

Ivana Kurtov je diplomirana socijalna pedagoginja, certificirana Mindfulness i Yoga učiteljica te edukantica geštalt psihoterapije.

Iskustvo rada s poremećajima hranjenja stječe pri Centru BEA gdje provodi istraživanje „Utjecaj primjene mindfulness tehnika u tretmanu osoba s poremećajem hranjenja“,  u Dnevnoj bolnici H(RANA)i u Centru Eating Disorder Victoria (Australija). Uz 1-godišnju edukaciju za Yoga učiteljicu, završava i trening „Accessible Yoga Training – Sarah Harry“.