Besplatni ulazni razgovor u Savjetovalištu Centra BEA

Prvi korak na putu traženja stručne pomoći može djelovati zastrašujuće jer osoba prvi puta progovara o svojim teškoćama pred potpunim neznancem. Međutim, važno je znati kako je prvi korak izrazito važan za kasniji oporavak.

 U Centru BEA prvi korak u traženju stručne pomoći je obavljanje ulaznog razgovora sa psihologom iz našeg Savjetovališta. Na prvom razgovoru osoba iznosi svoje tegobe te različite okolnosti iz svojega života koje pomažu stručnjaku stvoriti bolji uvid u svakodnevicu oboljele osobe. Na taj način psiholog može lakše identificirati sve okolnosti koje osobi pomažu i odmažu na putu prema oporavku. Tako stručnjak stječe uvid u tegobe osobe, njenu motivaciju i način života, što  je od ključne je važnosti za strukturiranje idućih koraka na putu prema oporavku.

 Ukoliko na prvi razgovor sa stručnjakom odlazite u zdravstvenu ustanovu (bolnica, klinika), na prvom razgovoru sa psihologom možete očekivati i psihologijsko testiranje. Iako riječ testiranje neke ljude podsjeća na školske ispite, psihološki testovi nemaju točne odgovore niti ocjene.

Psihološki testovi su instrumenti koji nam služe da upotpune provedeni intervju. Tako i sama oboljela osoba može saznati nešto više o sebi, svojim crtama ličnosti i tipu poteškoće koje ima.

 Dolazak na prvi razgovor i progovaranje o svojim teškoćama nije nimalo lako - no to je hrabri prvi korak na putu do oporavka. Ukoliko i ti želiš napraviti svoj prvi korak, javi nam se i zakaži besplatan ulazni razgovor u našem Savjetovalištu. Tu smo za tebe ❤