Predavanje subota 8.2.u 11 h Mindfulness- put prema sebi

Pozivamo vas na predavanje "Mindfulness - put prema sebi" koje će održati socijalna pedagoginja i mindfulness praktičarka Ema Patrčević. Predavanje će se održati u Centru BEA, Ilica 106 a, u subotu 8.2. od 11 do 13 h.

Predavačica ima višegodišnje iskustvo u približavanju filozofije i podučavanju tehnika mindfulness-a, a trenutno surađuje i u programu H(RANA) Dnevne bolnice za poremećaje prehrane pri Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan. 

Mindfulness ili usredotočena svjesnost filozofija je primjenom čijih tehnika postižemo prisutnost u sadašnjem trenutku, smanjujemo stres i odmičemo se od usmjerenosti na boli vezane uz prošle događaje ili brige o budućnosti. Niz tehnika koje uključuju opažanje i bolje upoznavanje misli, osjećaja i tjelesnih senzacija te usmjerenost na disanje pomažu nam da postignemo opuštanje i da razvijemo prihvaćajući stav prema okolnostima koje nas uznemiruju. Uz mindfulness vježbamo zamjećivanje trenutnih emocionalnih stanja iz pozicije neprosuđujućeg promatrača.

Povezivanje s unutarnjom točkom svjesnosti i mira može nam pomoći da otkrijemo unutarnje snage i njegujemo otvoren i empatičan stav, kako prema sebi tako i prema drugima. Mag.soc.ped.Ema Patrčević će predavanje oplemeniti i pojedinim vježbama kojima će demonstrirati filozofiju mindfulness.

Sudjelovanje na interaktivnom predavanju je besplatno, uz obaveznu prijavu na info@centarbea.hr