Predavanje "Recite mi kako da smršavim i postanem fit- obećanja mršavog i zdravog života" subota 25.siječnja 2020.

Pozivamo vas na predavanje nutricionistice specijalizirane za rad s poremećajima hranjenja mag.nutr.Maje Žanko namijenjeno zainteresiranima za mršavljenje, dijete i vježbanje u svrhu mršavljenja. besplatno predavanje pod nazivom "Recite mi kako da smršavim i budem fit- obećanja mršavog i zdravog života" održat će se u subotu 25.siječnja od 11 do 13 sati u Centru BEA, Ilica 106a u Zagrebu.

Mag.nutr.Maja Žanko stalna je suradnica Centra BEA, voditeljica nutricionističke grupe za oboljele od anoreksije i bulimije, te koautorica programa PUT ( Promjena unutarnje težine) koji se već treću godinu provodi u Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan u Jankomiru. Kao nutricionistica Dnevne bolnice za poremećaje prehrane pri PB Sveti Ivan, predavačica je dobro upoznata s očekivanjima osoba koje imaju poteškoće prejedanja ili neuravnoteženog jedenja. Mag nutr.Maja Žanko radila je na klinikama u Italiji i u Australiji. Prakticira KBT-E, a trenutno je u psihoterapijskoj edukaciji iz grupne analize.

Ovo je predavanje namijenjeno široj publici: svakodnevno smo izloženi desecima oglasa i fotografija koje nas upozoravaju da moramo biti "zdravi i fit", da moramo jesti  isključivo ispravnu i zdravu hranu, te da je ključ sreće i zdravlja u našem tanjuru i u sportskoj dvorani. Ukoliko se osjećate loše, to je zato što ste predebeli ili nedovoljno utrenirani, zato što se ne hranite dobro i što ne vježbate dovoljno. Ljudi koji jedu zdrave namirnice i redovito vježbaju su zdravi, sretni i samopouzdani, sve im ide od ruke i zrače samopouzdanjem. Prepoznajete li se u ovim rečenicama? Je li ovo istina, ili je dobro upakiran mit o vječnoj sreći koja nas čeka s onu stranu chia sjemenki, bezglutenske tjestenine i proteinskih obroka? 

Uz predavanje održat će se i diskusija na temu objektivnih dobrobiti od zdravog životnog stila i nerealnih emocionalnih očekivanja od tzv.zdrave hrane, dijetnih režima i vježbanja.

Sudjelovanje na predavanju je slobodno uz obaveznu prethodnu prijavu na info@centarbea.hr