ODGOĐENO ZA RUJAN 2019 Ljetna radionica "Emocije i ja" srijeda 3.7.u 17 h

Radionica "Emocije i ja" odgođena je za rujan zbog nedovoljnog interesa. 

Sredinom rujna održavamo jednokratnu radionicu "Moje emocije" u trajanju od 17 do 20.30 u Centru BEA, Ilica 106a. Cijena je 150 kn. Voditeljica radionice je psihoterapeutkinja i psihologinja Ivana Jurić, inače voditeljica grupe podrške u Centru BEA. Na takav pružamo priliku svim našim korisnicama i korisnicima, da i tijekom ljetne pauze dobiju grupnu podršku.

Više o radionici:

Odnos prema hrani često zrcali našu sposobnost da proživimo emociju. Sustezanje od hrane za neke predstavlja način da umrtve svoje emocije ili da se udalje od njih, da ih stave pod kontrolu, budući da se boje kamo bi ih odvelo kada bi sebi dopustili „slabost“ emocija. Umjesto da iskuse i pokažu ono što zaista osjećaju, radije se okupiraju pitanjima snage i samodiscipline, dokazujući vlastitu vrijednost u postizanju mjerljivih ciljeva: ocjena, broja na vagi, broja pretrčanih kilometara.

Drugi pak svoje emocije utapaju u hrani, također ne proživljavajući svoje autentične emocije i ne osvještavajući svoje prave potrebe. Tako prejedanje postaje ispušni ventil, bijeg, utjeha ili kazna za sve što se u stvarnom životu ne usudimo osjetiti i biti.

Nije moguće odvojiti emocije i hranu, posebice kod ljudi kod kojih je taj odnos problematičan i opterećen zabranama, nerealnim očekivanjima i  krivnjom.

Upoznajući vlastite emocije prilazimo bliže sebi i onome tko zaista jesmo, a ne onome tko bismo željeli biti.

Prijave na info@centarbea.hr