Tribina o poremećajima hranjenja u Udruzi sudaca, ponedjeljak 20.5.od 13 do 15 h

Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež organizira javnu tribinu posvećenu poremećajima hranjenja koja će se održati u ponedjeljak 20.5.2019. od 13 do 15 h na adresi Kaptol 27 u Zagrebu.

Na tribini će nastupiti:

  • mr.sc. Jelena Balabanic Mavrovic, sociologinja, RT psihoterapeutica, voditeljica Centra za poremećaje hranjenja BEA
  • mag.psih.Nikolina Essert, RT psihoterapeutica, suradnica Centra BEA i Dnevne bolnice za poremećaje prehrane pri PB Sveti Ivan
  • Gabrijela Mikulić, studentica diplomskog studija psihologije, osoba s iskustvom poremećaja prehrane

Stručnim skupom će moderirati sutkinja Županijskog suda u Zagrebu, dr.sc.Lana Petö Kujundžić.

Na Tribinu se pozivaju: suci, državni odvjetnici, odvjetnici, policajci, pravobranitelji, odgajatelji, socijalni radnici, socijalni pedagozi, psiholozi, učitelji, nastavnici, profesori, liječnici, predstavnici vladinih i nevladinih organizacija i studenti društvenih i humanističkih  znanosti. 

  Iz teksta poziva prenosimo:

Poremećaji hranjenja su mentalni poremećaji koji su rezultat međusobnog djelovanja niza faktora, uključujući kulturološke, obiteljske, fiziološke i psihološke. Suvremeni izazovi socijalizacije stavljaju mlade u skupinu koja je u riziku. Obično se mogu kategorizirati kao bulimia nervosa, anorexia nervosa i ostali nespecificirani poremećaji. To nisu novi poremećaji, opise samo izgladnjivanja možemo naći već u srednjovjekovnim spisima. Interdisciplinarni timski pristup, koji se sastoji od stalne podrške i savjetovanja, neophodan je za dugoročni oporavak od svih vrsta teških poremećaja hranjenja sa čime će nas upoznati uvodničarke kroz predstavljanje svog stručnog rada u preventivnom programu „Tko je to u ogledalu?“. Osobiti izazov ovog okupljanja biti će jedna osobna priča.  

Više o USZM USZM letak.pdf