Hrvatska istraživanja o poremećajima hranjenja- subota 9.3.u 11 h u Centru BEA

Pozivamo vas na predavanje „Hrvatska istraživanja o poremećajima hranjenja 1“ koje će se održati u subotu 9.3. od 11 do 13 h u Centru BEA, Ilica 106 a u Zagrebu.

Na predavanju ćemo predstaviti 3 psihološka istraživanja provedena u Hrvatskoj namijenjena što boljem razumijevanju fenomena poremećaja hranjenja, i povezanosti sa različitim aspektima osobnosti oboljele osobe: načinu odlučivanja, tipovima privrženosti i nošenju s uznemirujućim emocijama. Također, čut ćemo više o segmentima osobnosti važnima za uspješan oporavak.

Dr.sc.Trpimir Jakovina predstavit će svoje istraživanje „Privrženost, emocionalna regulacija i bulimija“, mag.psih.Ena Ivezić izlagat će o rezultatima oporavka koje su postigli pacijenti uključeni u višemjesečni intenzivni program H(rana) Dnevne bolnice za poremećaje prehrane pri Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan, a mag.psih Iva Jakšić govorit će o zaključcima istraživanja „Ispitivanje procesa donošenja odluka kod osoba s poremećajem hranjenja“.

Nakon svakog izlaganja moći ćete se uključiti u diskusiju i autorima postavljati pitanja.

Predavanje je namijenjeno svim stručnjacima koje zanima znanstveni i terapijski rad na ovom području, ali i široj zajednici i korisnicima Centra BEA, koji će imati priliku poslušati hrvatske istraživače i njihove rezultate proučavanja poremećaja hranjenja.

Ulaz na predavanje je slobodan, uz obaveznu raniju najavu na info@centarbea.hr