Kako očuvati zdravlje usne šupljine tijekom godina oporavka od poremećaja hranjenja? - predavanje stomatologinje, subota 16.2.u 11 h

Pozivamo vas na predavanje "Kako očuvati zdravlje usne šupljine tijekom godina oporavka od poremećaja hranjenja?" u subotu 16.veljače od 11 do 13 h u Centru BEA, Ilica 106a. Predavačica je mlada stomatologinja Vanessa Zuber, dr.med.dent, s posebnim stručnim interesom za zdravlje zubi osoba koje pate od poremećaja hranjenja.

Postoje mali trikovi pomoću kojih možete zaštititi svoje zube od štetnog djelovanja kiseline iz želuca i očuvati ih da u što boljem stanju dočekaju vrijeme kada više nećete povraćati i kada će vaša prehrana biti uravnotežena, bogata nutrijentima i redovita. Treba li prati zube odmah nakon povraćanja? Koje namirnice čuvaju zube? Koje prehrambene navike treba izbjegavati tijekom oporavka? Kakve veze imaju niska tjelesna težina i zdravlje zubi? Kako si pružati prvu pomoći kada osjetite uznemirujuće simptome u ustima? Kako održati pravilnu oralnu higijenu? Kako očuvati lijep osmijeh? Odgovore saznajte na predavanju.

Ukoliko iz bilo kojeg razloga ne želite odati svoj identitet putem prijave e-mailom, na predavanje možete doći i anonimno. Predavanje preporučujemo svima koji pate od simptoma povraćanja, pothranjenosti i prehrane siromašne nutrijentima. Sadržaj predavanja će biti usmjeren na smanjenje štete ( harm reduction) koja može nastati tijekom mjeseci i godina simptoma poremećaja hranjenja.

Preporučite ovo predavanje osobama za koje znate da bore s epizodama povraćanja i/ili pothranjenosti. Također, predavanje je korisno i za bližnje (roditelje, članove obitelji) osoba sa simptomima poremećaja hranjenja, te za stomatologe koji žele adekvatno savjetovati svoje pacijente s poremećajem.

Ulaz na predavanje je slobodan, poželjna je najava mailoma na info@centarbea.hr ( prijava nije obavezna) .