Predavanje za roditelje i stručnjake New Maudsley- subota 29.9.u 11 h

Pozivamo roditelje, partnere i druge bližnje osobe oboljelih od poremećaja hranjenja na predavanje o metodi New Maudsley koje će se održati u subotu 29.9.2018, od 11 do 13 h u Centru BEA, Ribnjak 38, Zagreb. Predavanju mogu prisustvovati i stručnjaci zainteresirani za dodatnu edukaciju za rad s osobama oboljelima od anoreksije, bulimije i kompulzivnog prejedanja ( učitelji, psiholozi, socijalni pedagozi, treneri, liječnici, medicinske sestre, psihoterapeuti, nutricionisti itd).

Ovim predavanjem otvorit ćemo novu sezonu besplatnih psiho-edukativnih predavanja iz ciklusa Subota u Centru BEA. Osnovna tema predavanja je specifično iskustvo roditelja djeteta/ mlade osobe koja boluje od poremećaja hranjenja. Roditelji oboljelih često se osjećaju nemoćnima pred složenim simptomima poremećaja hranjenja, a ponekad su i preplavljeni različitim emocijama (od očaja do ljutnje), zbog čega mogu, tijekom procesa oporavka i izliječenja djeteta, cijeli svoj život podrediti poremećaju. Također i otežano pronalaze razumijevanje šire rodbine i prijatelja, budući da komentari neupućenih, a dobronamjernih osoba mogu dodatno produbljivati postojeću frustraciju.

New Maudsley metoda poučava kako je uravnotežen roditelj najveći oslonac oboljelom djetetu i snažno potiče roditelje da održavaju i njeguju onaj dio svoje svakodnevnice koja nije fokusirana na brigu i skrb vezane uz poremećaje hranjenja. Na predavanju ćemo pogledati i analizirati video koji prikazuje primjer štetne komunikacije između majke oboljele djevojke i majčine prijateljice. Nakon toga ćemo pogledati video isječak koji pokazuje na koji način prijateljica može pomoći majci da se osnaži tijekom teških trenutaka borbe za zdravlje svoje kćeri.

Predavanje će sadržavati i interaktivni dio tijekom kojeg roditelji, bližnji i stručnjaci mogu predavačicama postavljati pitanja iz širokog područja poremećaja hranjenja. Predavačica prof.ped.Tončica Šiškov ujedno je i voditeljica grupe podrške za roditelje, koja s novim ciklusom kreće u petak 5.10 ( više saznajte na www.centarbea.hr/node/163 ) .

Predavanje o New Maudsley metodi održat će Tončica Šiškov, prof.ped., psihoterapeutkinja pokretom i plesom, NLPt terapijska savjetnica i mr.sc. Jelena Balabanić Mavrović, realitetna psihoterapeutkinja.

Sudjelovanje na predavanju je slobodno uz obaveznu raniju prijavu mailom na info@centarbea.hr . U prijavi molimo napišite jeste li roditelj/bližnji ili stručnjak.

Molimo osobe oboljele od poremećaja hranjenja da ne prisustvuju ovom predavanju kako ne bi bili izloženi potencijalno uznemirujućim sadržajima.

Više o metodi New Maudsley pročitajte na našim stranicama http://www.centarbea.hr/roditelji-i-strucnjaci