Novi ciklus grupa podrške, nutricionističkih grupa i grupe za roditelje - prijave

Centar BEA poziva vas na uključivanje u novi ciklus grupnog rada.

Za prijavu novih korisnika, prije uključivanja u grupe obavezan je uvodni razgovor u Savjetovalištu Centra BEA. 

Savjetovališni razgovor je besplatan, i nije potrebna uputnica. Rezervirajte svoj termin za razgovor na 098 900 59 73 ili putem maila na info@centarbea.hr 

Maloljetni korisnici Centra BEA na razgovor dolaze u pratnji roditelja. 

Grupe se održavaju na adresi Ribnjak 38, Zagreb. 

GRUPE jesenski termin:

ADOLESCENTICE - GRUPA PODRŠKE

Četvrtkom 19.30/ 20 h do 21/21.30 h (prema dogovoru); početak 15.11; roditeljski sastanak 8.11.u 20 h; ciklus od 7 susreta cijena 350 kn; voditeljica psihologinja i psihoterapeut Nikolina Essert.

Za sudjelovanje u grupu obavezna paralelna individualna psihoterapija kod odabranog dječjeg psihijatra ili psihoterapeuta.

PUNOLJETNE - GRUPA PODRŠKE

Petkom 17.30 do 19 h; početak 5.10; ciklus od 10 susreta cijena 250 kn; voditeljica mag.soc.ped Ivana Kurtov:

Pozivamo vas na sudjelovanje u grupi podrške za osobe starije od 18 godina s problematičnim odnosom prema hrani i vlastitom tijelu. Grupni rad je od velikog značaja u oporavku od poremećaja hranjenja. Članovi grupe u ovom programu počinju s upoznavanjem sebe i problema s kojim se suočavaju, pronalaze podršku i razumijevanju kod onih koji imaju slične probleme, uče se izražavati vlastite emocije, iskustva i doživljaje te ono što je najvažnije pružaju podršku i pomoć jedni drugima u ovom ponekad dugotrajnom procesu ozdravljenja. Ponekad je najteži dio brige o sebi vjerovati da smo vrijedni tog puta. Međutim, važno je nastaviti taj put kako bismo se počeli osjećati vrijednima. Više o radu grupe podrške pročitajte ovdje  Grupa podrške- punoljetna.pdf

NUTRICIONISTIČKA GRUPA 

Utorkom od 19.15 do 21 h; početak 2.10; sudjelovanje u grupi je besplatno; ulazak u grupu nakon odobrenja voditeljica grupe mag.nutr.Maje Žanko.

Grupa je namijenjena oboljelima od anoreksije, bulimije i nespecifičnog poremećaja hranjenja i temelji se na metodi kognitivno-bihevioralne terapije prilagođene poremećajima hranjenja ( KBT-E). Uz sudjelovanje u nutricionističkoj grupi potrebno je pohađati i individualnu psihoterapiju kod psihijatra ili psihoterapeuta prema vlastitom odabiru.

GRUPA ZA OSOBE S PREJEDANJEM

Utorkom od 17.30 do 19 h; početak nakon popunjavanja grupe; ciklus od 10 susreta cijena 300 kn; voditeljica mag.nutr.Maja Žanko. Obavezna ranija prijava i sudjelovanje u besplatnom uvodnom razgovoru u Savjetovalištu Centra BEA.

Rad grupe primjenjuje metodu KBT-E i pristup "Zdravlje u svakoj veličini" autorice dr.Linde Bacon. Usmjeren je uspostavljanju redovitog i uravnoteženog hranjenja, razumijevanju emocionalne pozadine poremećenog odnosa prema hrani i destigmatizaciji pretilosti. Primarni cilj grupe nije gubitak tjelesne težine, već razvijanje uravnoteženog i zdravog odnosa prema hrani i tijelu, dok je mršavljenje moguća popratna pojava razvoja novih obrazaca ponašanja i razmišljanja.

GRUPA PODRŠKE ZA RODITELJE

Petkom od 19.30 do 21h; početak 5.10; ciklus od 10 susreta 250 kn za jednog roditelja, 300 kn za oba roditelja; voditeljica prof.ped Tončica Šiškov, certificarana psihoterapeutkinja pokretom i plesom, NLP master, edukantica u grupnoj analizi.

Stara kineska poslovica kaže da su tri najteže stvari na svijetu sagraditi kuću, napisati knjigu i odgojiti dijete. A vjerujemo i da će se većina roditelja složiti s tvrdnjom da je uloga roditelja danas zahtjevnija negoli ikad prije, i da iziskuje znanja i vještine koje našim bakama i djedovima nisu bile potrebne. Ovo osobito vrijedi za roditelje djece koja se suočavaju s izazovima kao što su poremećaji hranjenja (anoreksija, bulimija, kompulzivno prejedanje).

Više o grupi za roditelje Grupa za roditelje.pdf