Ljetne radionice 24-27.7. "Izrazi sebe"

Pozivamo vas na 4- dnevni trening socio-emocionalnih vještina namijenjen mladima i odraslima s poteškoćama u hranjenju (uzrast 17 godina i stariji).

Radionice će se održavati od utorka do petka 24- 27.7.2018. od 18 do 20h u Centru za poremećaje hranjenja BEAZagrebu, Ribnjak 38.

Radionice će voditi mag.soc.ped Ivana Kurtov, članica tima Dnevne bolnice za poremećaje prehrane pri Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan u Jankomiru i voditeljica grupe podrške za odrasle u Centru BEA.

Više o radionicama: 

Ponekad teško osjećamo i ne prepoznajemo vlastite potrebe i emocije. Idemo iz krajnosti u krajnost: skrivamo se iza rečenica „Sve je u redu“ i „Ne znam što želim- svejedno mi je“, ali i iza izjava „Sve grozno. Ništa ne valja. Moj život nema smisla“. Niti jedno nije istina – postoje konkretne stvari koje nas muče, postoje želje, postoje emocije koje valja prepoznati. Nakon što osjetimo gdje smo i otkrijemo svoje stvarne potrebe, možemo i učiniti konkretne korake kako bismo ih izrazili, kako bismo se zauzeli za sebe u odnosima s drugima. Ne moramo birati između potpune pokornosti i destruktivne agresije – postoje načini na koje možemo izraziti sebe na adekvatan način, da živimo uz ljude i s ljudima, ali i da u tim odnosima ostanemo vjerni sebi.

Na treningu socio-emocionalnih vještina „Izrazi sebe“ imati ćete priliku vježbati izražavanje svojih potreba, misli i osjećaja na konstruktivan način. Izražavanje emocija i potreba je i vještina, odnosno nešto što se uči. To je posebno izazovno za osobe s poteškoćama u hranjenju. Cjeline koje ovaj trening obuhvaća su:                                                                     - komunikacijske vještine (aktivno slušanje, ja-poruke)                                                        -socijalno-emocionalne vještine (prepoznavanje i prikladno izražavanje osjećaja)                   - vještine asertivnosti (kako reći ne, pregovaranje, donošenje odluka)                                                                                         Ovaj intenzivan trening se preporučuje kao dodatni rad na jačanju unutarnjih snaga za izražavanje sebe. Učinak  izražavanju emocija i potreba je veći ako je osoba paralelno uključena u psihoterapiju i radi na osvještavanju unutarnjih iskustava. Vještine koje se uče pružaju osobi sigurnost i okvir u kojem mogu izraziti svoj unutarnji svijet. Time posredno utječu i na poboljšavanje odnosa s drugim ljudima. 

 

Cijena je 250 kn, uplate se vrše unaprijed internet-bankarstvom.

Prijave primamo do 19.7. putem maila na info@centarbea.hr ili telefonom na 098 900 59 73 ( radnim danom 10-15h).

Minimalni broj polaznika je 6 osoba – slučaju da nema dovoljno prijavljenih, tečaj se neće održati.

 

Osobe koje su uplatile dolazak na tečaj a iz bilo kojeg razloga neće sudjelovati na jednoj ili više radionica, neće biti u mogućnosti dobiti povrat dijela ili cijele uplate, budući da je uplatom rezervirano mjesto u grupi, bilo ono iskorišteno ili ne.