Predavanje dr.Lesar - pokretanje nove Ambulante za poremećaje prehrane u Poliklinici Helena - subota 26.5.

Pozivamo vas na predavanje pod nazivom " Ambulanta za poremećaje prehrane u Poliklinici za dječje bolesti Helena – novo mjesto za liječenje djece i adolescenata s poremećajima prehrane " koje će se održati u subotu 26.5.od 11 do 13 h u Centru za poremećaje hranjenja BEA, Ribnjak 38.

Predavanje će održati dr.Tatjana Lesar, specijalist pedijatar gastroenterolog.

Predavanje je namijenjeno roditeljima djece i mladih oboljelih od poremećaja hranjenja, kao i stručnjacima koji rade s oboljelima (psihoterapeutima, medicinskim sestrama, specijalizantima psihijatrije, psiholozima, socijalnim radnicima, nutricionistima i dr), te studentima pomažućih fakulteta.

Dr.Lesar ima dugododišnje iskustvo u radu s djecom oboljelom od poremećaja u jedenju koje je stekla u Zavodu za poremećaje u jedenju Klinike za pedijatriju KBC Sestre Milosrdnice. Od prosinca 2017. radi u Poliklinici za dječje bolesti Helena u kojoj djeluje Ambulanta za poremećaje prehrane u dječjoj i adolescentnoj dobi. U poremećaje prehrane ubrajaju se rani poremećaji hranjenja, poremećaji u jedenju (anoreksija nervoza, bulimija nervoza, kompulzivno prejedanje i nespecifični poremećaj u jedenju) te debljina.

 

Kroz predavanje, dr.Lesar će vas kratko upoznati s osnovnim karakteristikama svakog od ovih poremećaja nakon čega će prikazati mogućnosti liječenja u Poliklinici za dječje bolesti Helena u Zagrebu, Kneza Branimira 71, sa naglaskom na liječenje bulimije i kompulzivnog prejedanja.

Predavanje će biti interaktivno i sudionici će moći postavljati pitanja predavaču te sudjelovati u diskusiji.

Sudjelovanje na predavanju je slobodno, uz obaveznu raniju prijavu na info@centarbea.hr