Predavanje New Madusley za roditelje i stručnjake- subota 19.5.u 11h

Pozivamo vas na predavanje iz ciklusa New Maudsley metoda koje će se održati u subotu 19.5. od 11 do 13 h u Centru BEA, Ribnjak 38 - predavačica je mr.sc.Jelena Balabanić Mavrović, sociolog i psihoterapeut.

New Maudsley metodu je osmislila prof.dr.sc.Janet Treasure, predavačica na King's College iz Londona i liječnica iz poznate Maudsley Hospital, a usmjerena je na učenje novih načina komunikacije s oboljelima od anoreksije, bulimije i nespecifičnog poremećaja hranjenja. New Maudsley metoda pomaže roditeljima, partnerima i svima koji komuniciraju s oboljelima ( terapeute, nutricioniste, trenere, psihologe, profesore i dr) da savladaju prepreke koje im postavlja negativni glas poremećaja hranjenja i da učvrste motivaciju za oporavak. Na predavanju ćemo koristiti primjere iz video materijala koji će prikazati štetne načine komunikacije i uspješnije načine postizanja zajedničkih ciljeva, te analizirati sitauciju zajedničke kupovine hrane djevojke oboljele od poremećaja hranjenja i njezine majke.

Posebno ćemo se baviti temom negativnog glasa poremećaja hranjenja kako bi roditelji i stručnjaci razumjeli unutarnji kritički glas koji je svakodnevno iskustvo većine oboljelih.

Sudjelovanje na predavanju je slobodno uz obaveznu raniju najavu mailom na info@centarbea.hr

U prijavi molim vas istaknite jeste li roditelj ili stručnjak, pošto oboljelima ne preporučujemo dolazak na ovo predavanje.  

Koja od ovih životinja oslikava vaše ponašanje?

Klokan- nastupa previše zaštitnički, previše susretljivo i kontrolirajuće

Nosorog- ponaša se ljutito, nasrće, iskazuje agresiju

Dupin- vodi, poučava, potiče na suptilan način

Koja od ovih životinja oslikava vaše emocije?

Noj- radije bježi i izbjegava probleme, ne želi pričati o teškoćama, umanjuje ih 

Meduza- previše emotivna i osjetljiva, često plače i osjeća se krivom

Bernardinac- miran, topao, njegujući pristup