Predavanje za članove obitelji i stručnjake - New Maudsley, sub 18.11.

Pozivamo roditelje, braću, sestre, partnere i druge bližnje osoba oboljelih od poremećaja hranjenja na predavanje o metodi New Maudsley koje će se održati u subotu 18.11.2017, od 11 do 13 h u Centru BEA, Ribnjak 38. Predavanju mogu prisustvovati i stručnjaci zainteresirani za dodatnu edukaciju za rad s osobama oboljelima od anoreksije, bulimije i kompulzivnog prejedanja ( učitelji, psiholozi, socijalni pedagozi, treneri, liječnici, medicinske sestre, psihoterapeuti, nutricionisti itd).

U ovom predavanju fokus će biti na obiteljskoj interakciji koja uključuje braću i sestre, te na rješavanju sukoba zbog poremećenih odnosa u obitelji. Poremećaji hranjenja često opterećuju odnose braće i sestara, budući da je veća pažnja roditelja usmjerena na oboljelog člana obitelji te brat/sestra mogu doživjeti da se čitava obitelj pretjerano prilagođava oboljelom članu. 

Na predavanju ćemo pogledati i analizirati video koji prikazuje primjer štetne komunikacije između brata oboljelog od anoreksije i njegove sestre ( oboje su tinejdžeri) prilikom obiteljskog ručka, te nakon toga razmotriti koje su komunikacijske alate upotrijebili roditelji tijekom uspješnog rješavanja sukoba prikazanom u drugom video primjeru.

Predavanje je interaktivnog tipa i sudionici su pozvani da sudjeluju u diskusiji.

Predavanje će održati Tončica Šiškov, prof.ped, psihoterapeut pokretom i plesom, NLP majstor-praktičar i mr.sc. Jelena Balabanić Mavrović, realitetni psihoterapeut.

Sudjelovanje na predavanju je slobodno uz obaveznu raniju prijavu mailom na info@centarbea.hr  U prijavi molim napišite jeste li roditelj/bližnji ili stručnjak.

Više o metodi New Maudsley pročitajte na našim stranicama http://www.centarbea.hr/roditelji-i-strucnjaci