Stručni skup 8.prosinca- Zdravlje u svakoj veličini tijela

Pozivamo sve zainteresirane za program "Zdravlje u svakoj veličini tijela" usmjeren unošenju ravnoteže u odnos prema hrani za osobe s kompulzivnim prejedanjem i/ili pretiloščću na stručni skup koji će se održati u petak 8 prosinca 2017 godine u Velikoj dvorani NZJZ "dr.Andrija Štampar", Mirogojska 16, Zagreb. Stručni skup organizira Centar BEA u suradnji sa Psihijatrijskom bolnicom Sveti Ivan, NZJZ "Dr.Andrija Štampar", Klubom Zonte, Ministarstvom obrazovanja i znanosti, Gradom Zagrebom te Ministarstvom zdravstva RH.

Skup je namijenjen stručnjacima raznih profila koji rade s osobama koji imaju poteškoća s prejedanjem - liječnicima, nutricionistima, medicinskim sestrama, psiholozima, socijalnim pedagozima, profesorima, učiteljima, kineziolozima i trenerima. Prvi puta u Hrvatskoj predstavit ćemo ne-dijetni pristup problemima prekomjerne težine, pretilosti i emocionalnog prejedanja kao alternativu dosadašnjem tradicionalnom pristupu liječenja pretilosti koji je prvenstveno usmjeren na smanjenje kalorijskog unosa. 

Određena grupa pacijenata ne reagira na takav uobičajen pristup liječenju pretilosti, ne uspjevajući održati restriktivnu dijetu ili - nakon početnog gubitka kilograma- vrati izgubljenu kilažu uz tendenciju daljeg debljanja (yo-yo efekt). Za osobe koje zbog emocionalnih potešoća imaju poremećaj odnos prema hrani korisno je u liječenje uvesti psiho-terapijske tehnike te potaknuti osobu na dugotrajno mijenjanje odnosa prema vlastitome tijelu i hrani.

Više o stručnom skupu, predavačima i načinu prijave pročitajte na našoj stranici  www.centarbea.hr/zdravlje-u-svakoj-velicini-tijela