Predavanje o osobnom putu iscjeljenja odnosa prema hrani i tijelu - Neda Vuković, subota 2.ožujka u 11 h

Pozivamo vas na interaktivno predavanje pod nazivom “Od težine ljepote do lakoće ljepote " Nede Vuković ( djevojačko Dropulić) koje će se održati u subotu 2.3.2019 od 11 do 13 h u Centru BEA u Zagrebu.

Molimo dođite na novu adresu Centra BEA, Ilica 106a, u blizini Britanskog trga.

Neda Vuković autorica je iskrene i potresne autobiografske knjige “Težina ljepote” u kojoj progovara o vlastitom putu izliječenja od anoreksije. Na predavanju će se osvrnuti na najteže godine svog odrastanja, te ispričati svoju istinu o  izlasku iz borbi s ovim razornim mentalnim poremećajem.

Neda sama kaže:

Potreba za prejedanjem ili gladovanjem nestane tek kada je toj osobi dosta patnje. Izvan toga ropstva događa se život i oboljeli ga jednostavno propuštaju. Pričat ću o mojemu lažnom i mojemu pravom ja. O povratku na tvorničke postavke i o lakoći ljepote koju sam uspjela oživjeti. U prošlosti sam se, čak i nakon izlaska romana “Težina ljepote”, uvijek borila s kompulzivnim mislima. Koliko jedem, koliko kilograma imam i kako izgledam. Tijekom dvije trudnoće pronašla sam model uravnoteženoga jedenja koji mi je donio pomirenje s hranom i taj se mir prelio na sve segmente mojega života. Zdrav apetit i (pre)obraćenje uma događaju se kada se uravnoteženo hranimo nutritivno vrijednim namirnicama i kada je naš život ispunjen sadržajima koji hrane našu istinsku glad. Problem poremećaja hranjenja zahtjeva sveobuhvatan pristup i liječenje je dugotrajno. Izliječila sam tijelo tek kada sam izliječila identitet i zato želim naglasiti da predavanje nije isključivo o anoreksiji i bulimiji. Ovo je susret i za sve "normalne" djevojke koje misle da imaju problem s emotivnim odnosom s hranom. Radujem se susretu u nadi da ćemo se razumjeti i prepoznati jer najsrodniji smo onda kada proživimo iste emocije.

Dolazak na predavanje je slobodan uz obaveznu raniju najavu mailom na info@centarbea.hr